Rent a Cop

Rent a Cop is een initiatief dat al vaker bij de politie gebruikt wordt. Met het project komt de politie graag in contact met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Op die manier kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is.

 

 

Voorstelronde van onze wijkagenten

Het is weer tijd om een van onze wijkagenten aan jullie voor te stellen. De wijkagenten zijn terug te vinden in het album wijkagenten.

Ik ben Luuk Rosenau, wijkagent van Drunen Zuid en Giersbergen. Ik ben sinds 2006 werkzaam bij de politie. Ik heb tot 2008 in ’s-Hertogenbosch centrum gewerkt en vervolgens in Heusden. Ik ben van 2009 tot 2012 werkzaam geweest als jeugdagent voor de gemeente Heusden. Daarbij stond de verbinding tussen de jeugd en de wijk centraal om overlast en crimineel gedrag terug te dringen. Ik ben sinds 2012 wijkagent Drunen-Zuid (alles ten zuiden van de Grotestraat) en Giersbergen. Ik ben ook lid van de mobiele eenheid.

Als wijkagent werk ik samen met het wijkteam door onder andere het actief opzetten en onderhouden van buurtpreventie projecten, zoals Buurt Bestuurt, WhatsApp groepen en de wijkwinkel. Ik vind het belangrijk om naast de burger te staan en samen op te trekken. Te doen wat u belangrijk vindt. Zo heeft buurt bestuurt 2 uur per week, conform het “rent a cop” principe, de beschikking over een wijkagent.

Ik ben veelvuldig op de fiets in de wijk te vinden en dus gemakkelijk aanspreekbaar en benaderbaar. Ik ben samen met de andere wijkagenten van Drunen op vrijdagen van 09:30 tot 11:30 uur in de wijkwinkel aan het Raadhuisplein te vinden.

Ik ben ook in de digitale wijk actief. U kunt mij volgen via Twitter @WijkAg_DrunenZ en ik post berichten via deze Facebook pagina.

#PolitieHeusden #PolitieMeierij

Luuk Rosenau

Wijkagent, Politie

Voorstelronde van onze wijkagenten

Het is weer tijd om een van onze wijkagenten aan jullie voor te stellen. Wilt u weten wie uw wijkagent is? De wijkagenten zijn terug te vinden via foto’s in het album wijkagenten.

Mijn naam is Ron van Gils en ben wijkagent van Drunen, Elshout en Giersbergen. Ik ben vanaf 2009 werkzaam bij de politie en vanaf maart 2017 als wijkagent. De eerste jaren gedurende mijn opleiding heb ik in Schijndel gewerkt en vervolgens in Heusden. In Heusden ben ik werkzaam geweest in de noodhulp en basispolitiezorg. Daarnaast als coördinator van buurtpreventie en openstaande boetes en vonnissen.

Enkele dagen per maand werk ik op het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Budel om mobiele telefoons uit te lezen. Ik ben ook actief op sociale media. Als beheerder van deze Facebook pagina post ik regelmatig berichten. U kunt mij en mede wijkagent Rosenau ook volgen via Instagram: @wijkagentendrunen (https://www.instagram.com/wijkagentendrunen/)

Ik vind het belangrijk om te doen wat u belangrijk vindt. Zoals bijvoorbeeld het houden van snelheidscontroles n.a.v. de vele reacties/klachten op deze Facebook pagina over het te hard rijden in de wijk. De eerste verbalen op de Statenlaan, Beethovenlaan en Kastanjelaan-West zijn al uitgeschreven.

U kunt mij en de andere wijkagenten van Drunen bereiken via www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten. Ook zijn wij te vinden in de wijkwinkel op vrijdagen van 09:30 tot 11:30 uur in aan het Raadhuisplein.

#PolitieMeierij #PolitieHeusden

 

Ron van Gils

Wijkagent, Politie