Rent a Cop

Rent a Cop is een initiatief dat al vaker bij de politie gebruikt wordt. Met het project komt de politie graag in contact met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Op die manier kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is.

 

 

Voorstelronde van onze wijkagenten

Het is weer tijd om een van onze wijkagenten aan jullie voor te stellen. Wilt u weten wie uw wijkagent is? De wijkagenten zijn terug te vinden via foto’s in het album wijkagenten.

Mijn naam is Ron van Gils en ben wijkagent van Drunen, Elshout en Giersbergen. Ik ben vanaf 2009 werkzaam bij de politie en vanaf maart 2017 als wijkagent. De eerste jaren gedurende mijn opleiding heb ik in Schijndel gewerkt en vervolgens in Heusden. In Heusden ben ik werkzaam geweest in de noodhulp en basispolitiezorg. Daarnaast als coördinator van buurtpreventie en openstaande boetes en vonnissen.

Enkele dagen per maand werk ik op het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Budel om mobiele telefoons uit te lezen. Ik ben ook actief op sociale media. Als beheerder van deze Facebook pagina post ik regelmatig berichten. U kunt mij en mede wijkagent Rosenau ook volgen via Instagram: @wijkagentendrunen (https://www.instagram.com/wijkagentendrunen/)

Ik vind het belangrijk om te doen wat u belangrijk vindt. Zoals bijvoorbeeld het houden van snelheidscontroles n.a.v. de vele reacties/klachten op deze Facebook pagina over het te hard rijden in de wijk. De eerste verbalen op de Statenlaan, Beethovenlaan en Kastanjelaan-West zijn al uitgeschreven.

U kunt mij en de andere wijkagenten van Drunen bereiken via www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten. Ook zijn wij te vinden in de wijkwinkel op vrijdagen van 09:30 tot 11:30 uur in aan het Raadhuisplein.

#PolitieMeierij #PolitieHeusden

 

Ron van Gils

Wijkagent, Politie